ASTROLOŠKA KARTA

http://astrodita.si/wp-content/uploads/2018/02/white_divider_top.png

ASTROLOŠKA KARTA
Če govorimo o planetih v bistvu govorimo o dveh svetilih. To sta Sonce in Luna. Oba dva sta v bistvu par, eden predstavlja našo zavest, drugi pa našo podzavest.
SONCE kot naša »ego zavest« in luna kot naše »nezavedno ali podzavest«. Sonce predstavlja vse tisto kar mi smo, našo osebnost, naš karakter, naš nastop,tisto našo karizmo.
LUNA pa predstavlja v bistvu naš čustven svet, kako se mi čustveno odzivamo, kako sočustvujemo,se pravi kakšne so naše emocije, kako reagiramo kaj nam je prijetno in kaj nam ni prijetno. Hkrati pa je Luna tista ki nas mogoče dosti bolj definira kot Sonce.
ASTROLOGIJA operira še z 8 planeti, ki so v našem sončnem sistemu in so ključni pri analizi in razumevanju posamezne osebnosti. To so Merkur, Venera, Mars,Jupiter, Saturn, Uran, Neptun in Pluton.

Astrologija pozna 12 astroloških (zodiakalnih) znamenj: Oven, Bik, Dvojček, Rak, Lev, Devica, Tehtnica, Škorpijon, Strelec, Kozorog, Vodnar in Ribi. Teh 12 astroloških znamenj v bistvu kaže 12 osebnosti oziroma 12 karakteristik.

Ampak to je tista najbolj možna, najbolj groba delitev, ker ne smemo to tako zelo posploševat. Če smo mi npr. rojeni v znamenju Ovna, ni nujno, da smo zelo aktivni, ali recimo, če smo biki, ni nujno da smo trmasti, kot je recimo to znamenje. Ampak je treba gledati bolj celostno. Se pravi vsak planet kaže en košček ali pa en delček mozaika, kako smo mi osebnostno sestavljeni in so tisti osnovni gradniki naše osebnosti.

Astrološka karta je krog, ki je pravzaprav preslikava neba na zemljo. Pokaže kaj se dejansko dogaja z nami. Vsi ti planeti so kot neke vrste organi naše duše, naše psihe.

PLANETI
Planeti simbolizirajo različne nagone v nas. Vsak izmed planetov ima svoj pomen in lastnosti, ki jih dodatno osvetlijo zodiakalna znamenja.

Sonce in Luna nista planeta, ampak ju astrologi prav tako zaradi praktičnosti štejemo za planeta.

ELEMENTI
Ogenj: Oven, Lev in Strelec:
Ogenj je povezan z dejavno energijo, novimi začetki, spremembami ter samozavestjo.

Zemlja: Bik, Devica, Kozorog:
Zemlja v astrologiji simbolizira fizično snov, materialno življenje, občutljivost, praktičnost, disciplino, talente, naravo ter introvertiranost.

Zrak: Dvojčka, Tehtnica, Vodnar:
Simbolika zraka govori o našem umu ter razumu, zamislimi in novimi odkritij, svobodi ter pravici.

Voda: Rak, Škorpijon, Ribi:
Voda predstavlja čustva, ljubezen, intuicijo, sanje, empatijo, potrebe in skrivnosti.

NATALNA KARTA
Natalna karta prikazuje položaj planetov v znamenjih in hišah horoskopa. Skozi rojstno karto lahko spoznate sebe kot osebo, odkrijete vaše želje in slabosti, videti, kje imamo slabe točke, česa se je dobro izogibati, kje smo najmočnejši ter kaj nas veseli in kaj žalostni.

Natalna karta je izhodiščna točka vsakega življenja in ni zagotovilo, da bo nekdo z dobrimi vidiki uspešen, niti da bo nekdo s slabimi vidiki v življenju neuspešen.
V vsaki Natalni karti do dobri in slabši aspekti, a kateri bodo prevladovali je odvisno od tega, kako uporabljamo našo energijo.
Ko spoznavamo sabe in poznamo lastne težnje in slabosti, bomo lažje upravljali z življenjem.
Natalna karta je trajna, ona se nikdar ne spremeni in predstavlja osebnost. Kasneje skozi življenje tranziti, ki so na nebu prinašajo različne življenjske situacije.
Natalno karto s popolnim opisom vseh planetov, hiš in aspektov in podrobno analizo vaše osebnosti si lahko naročite pri svojem astrologu.