http://astrodita.si/wp-content/uploads/2018/05/aries.png

Astrološka znamenja: Oven

21. MAR – 20. APR

Vladajoči planet – Mars, Pluton
Element – ogenj
Barva – rdeča
Dragi kamen – diamant
Kovina: železo, jeklo
Žival – Oven
Ne mara – površnosti, pridig

Oven je prodoren, energičen, impulziven, egoističen, neizmeren, infantilen, naiven, vesel, smešen, hiter, bojeven in pozitiven. Po elementu – ogenj, v kakovosti – kardinalni, v temperamentu – kolerejski, po slogu izražanja – ekstroverten, po svojem načinu delovanja – aktiven in je moško znamenje. Prevladujoči planet je MARS (največji vpliv ima podnevi), njegov sovladar je PLUTON (največji vpliv na njegovo vedenje ima ponoči).

Oven želi vstopiti v boj, da premaga nasprotnika in pomaga vsakomur, ki izgleda nekoliko nesrečen. Ker je v Ovnu veliko fizične energije potrebuje veliko prostora za svojo igrivost. Vse je v redu, dokler se stvari premikajo in se nekaj dogaja. To znamenje je preveč nestrpno, da bi čakalo kakšno dopuščanje, saj je preveč samostojen. Oven je impulziven, trmast, dinamičen a tudi nežen in ima veliko energije, vendar nima vztrajne volje. Ljubi šport in vse vrste telesnih dejavnosti ter je po zunanjosti zelo privlačen in lepega videza. Na žalost mnogi ostajajo nedostopni. Kolikor zahteva sam, tako veliko zahteva od svojega partnerja. Moški Oven veliko zahteva od sebe in zato tudi veliko zahteva od partnerke. V družbi mora biti dama, v kuhinji dobra gospodinja in v postelji dobra ljubimka. Ženskim Ovnicam je pomemben fizični in duhovni izgled moškega. Osvaja hitro, s pogledom, spontano in pri njej je vse zdaj in takoj, saj je zelo nestrpna in lahko tudi agresivna. Ljubezni ne kaže z besedami ampak z dejanji in se vedno bori za pravično in pošteno igro.
Oven je inspiracija za druge, saj ne razume tistega, ki ima dolgotrajne težave in se ne želi spremeniti. Želi biti v družbi z »živimi« ljudmi, polnih duha, točno takšnimi kot je tudi sam. Oven je navdih za druge, in rad vidi, da bi njegovi prijatelji postali bolj odločni in močnejši. Idealno delo za Ovne je tisto, v katerem je lahko neodvisen in katero vedno ponuja nove izzive.