http://astrodita.si/wp-content/uploads/2018/05/libra.png

Astrološka znamenja: Tehtnica

24. SEP – 23. OKT

Vladajoči planet – Venera
Element – zrak
Barva – vijolična
Dragi kamen –Safir
Kovina – Baker, bron
Cvet – Hortenzija
Žival – Kuščar
Ljubi – Eleganca, nakit

Tehtnica je drugo zračno znamenje in v vsem išče ravnovesje, saj želi, popolnost. Ni ji pomembna samo fizična lepota, ampak tudi umetniško delo. Vedno prisega na poštenost in enakost, saj ne mara konfliktov, zato ji velikokrat dodelijo vlogo arbitra, saj zna vsem prisluhniti. Tehtnici se je zelo težko prepustiti čustvom, saj je le zračno znamenje. Znamenje Tehtnica je povezano z ledvicami in temu organu je dobro nameniti več pozornosti. Tehtnica je nerada sama, saj preveč uživa, ko je obdana z ljudmi. Je zelo neodločna v odnosih in ravno tukaj je njena največja bolečina. Tehtnica ima bister um
in so rojeni diplomati, saj vse kar počnejo, želijo to početi
v tandemu. Želijo si deliti ideje in debatirati o veliki življenjskih temam. Prijatelji Tehtnic morajo biti strpni, privlačni in razgledani.
Tehtnicam so vsi ljudje enako pomembni, ne glede ali z njimi posluje poslovno ali ne in tako je tudi pri delu. Ravno zaradi tega, je potrebno, da je zaposlena v dobri atmosferi. Rada razporeja delo in je dober organizator. Je zelo odgovorna tako pri delu kot v zasebnem življenju. Denar ji je zelo pomemben, saj si rada privošči lepe stvari. Nikdar pa ne bo sklepala prijateljstva s slabimi ljudmi, zgolj zaradi denarja ali da bi imela od tega ona korist.