Jupiter

Planet velikodušnosti in dobrega razpoloženja, sreče, družbenega položaja in ugleda, filozofije, daljnih potovanj, rasti, duhovnosti. V astrologiji se imenuje Velika sreča.
Predstavlja izobraževanje, dobre priložnosti, ideale, včasih pretirane. V bistvu pa je velikodušen in je nosilec veselih okoliščin in zaščite. »Ponuja« nagnjenost k debelosti.
Osnovna energija Jupitra je osredotočena na prepričanje, upanje in izboljšanje vsakršne situacije.
Jupiter v znamenjih označuje, na kakšen način se razvijamo, kakšen je naš sistem prepričanja, kako uporabiti priložnosti, ki nam jih daje.
Jupiter v hiši nam govori o področjih, kjer lahko doživimo uspeh in se počutimo sproščeno, prijazno, pomagamo, kjer smo bolj zavedni in kje imamo priložnosti.
Aspekti bodo pokazali, ali se Jupiter uporablja za doseganje ciljev in lastnega razvoja ali je zlorabljen. V negativnih vidikih lahko označuje lenobo in permisivnost.
Na zdravstvenem področju upravlja s krvjo, jetri, žolčem in žlezami ter želodčno tekočino.
V enem znamenju se zadrži od 6-18 mesecev odvisno od retrogradnega gibanja in ni vsako leto retrograden.
V Svojem domu je v znamenju Strelca in Rib, na višini je v Raku, v izgonu in na dnu je v Dvojčkih, Devici in Kozorogu.

JUPITER V HIŠAH:

V 1. Hiši: Ljudje s tem položajem Jupitra so zelo ugledni z močnim šarmom in dobrih organizacijskih sposobnosti. Imajo veliko sreče in zaščite.

V 2. Hiši: To so ljudje, ki znajo iz kamna narediti denar in imajo veliko dobička iz javnih poslovanj, so izjemno sposobne osebe.

V 3. Hiši: Ljudje s tem položajem so nadarjeni za literaturo, imajo dobičke od bližnjih ali skozi potovanja.

V 4. Hiši: Ti ljudje imajo lepe domove, dobre odnose s bližnjimi in dobičke od njih. Dobrobit in družinsko harmonijao pridobijo v drugi polovici življenja.

V 5. Hiši: Ta položaj prinaša veliko ljubezni, uspeha v finančnih špekulacijah, ustvarjalnosti, lepih in dobro izobraženih otrok.

V 6. Hiši: Ti ljudje imajo lahko zdravilne sposobnosti, uspeh v službi, dobro zdravje in dobre odnose s kolegi.

V 7. Hiši: Ti ljudje imajo pogosto veliko poznanstev, veliko govorijo in so prisotni v javnosti. Dobičke iz podjetja, partnerstva ali po poroki.

V 8. Hiši: Ljudje s tem položajem Jupitra imajo veliko finančne podpore od drugih, so pogosto odvisni od drugih.

V 9. Hiši: To so predvsem visoko izobraženi ljudje, zelo intelektualni. Imajo uspeh na področju filozofije, prava, religije in metafizike ali potovanja.

V 10. Hiši: Ti ljudje imajo na splošno dobre odnose z očetom, pomoč od tujcev ali vestnih oseb. Deležni so uspeha v javnosti in imajo uspešno kariero.

V 11. Hiši: Ljudje s tem položajem imajo veliko prijateljev in znancev, veliko idej za realizacijo načrtov, veliko poslovnih odnosov.

V 12. Hiši: Ti ljudje imajo uspeh le v skrivnih, umaknjenih, institucionalnih zadevah ali v tujini, okultizmu in podobno.

Jupiter v Ovnu:
Oseba ima pravne in literarne sposobnosti, je požrtvovalna, rada pomaga, je poštena, in prizadevna. V svoji okolici je dobrodošla, zelo skrbi za svoje prijatelje in se rad ukvarja s športom. Če ima Jupiter slabe aspekte, je oseba manj uravnovešena, zapravljiva, pretirava in je lahkomiselna.

Jupiter v Biku:
Ljudje s to postavitvijo imajo sočutje za skrbi drugih, predvsem tistih, ki so manj srečni, ki trpijo in so žalostni. So zelo varčni, darežljivi, vendar pa morajo paziti na to, da s tem ne pretiravajo. Če ima v Jupiter slabe aspekte v natalni karti, oseba hlepi po užitku in veselju tega sveta

Jupiter v Dvojčku:
Te osebe imajo izredno prijazen in ljubeč značaj. Zaradi svojega uglednega vedenja si pridobijo vso zaupanje. V življenju so deležni časti. Radi imajo osebe nasprotnega spola, ter imajo pisateljske sposobnosti tudi za študij in smisel za tehniko in matematiko. Če ima Jupiter slabe aspekte, imajo predsodke in so lahko prepirljivi.

Jupiter v Raku:
Te osebe so zanesljive in prijazne do ljudi. Imajo veliko fantazije, lahko so klepetavi in znani po tem, da znajo biti dobri prijatelji tudi nasprotnega spola. Radi imajo luksuz in blišč ter imajo veselje do življenja. Pri neugodnih aspektih imajo pogosto zdravstvene težave in se radi širokoustijo.

Jupiter v Levu:
Te osebe imajo najboljšo pozicijo, ki ga lahko ima ta planet. Takim ljudem lahko popolnoma zaupate in vas ne bodo nikoli razočarali. Ne bodo pa se nikoli podrejali. So zelo dejavni, radi so vodilni, samostojni in velikodušni. Radi imajo priznanja in odlikovanja ter nazive. Slabi aspekti pa kažejo na osebo, ki hlepi po zabavi, ampak lahko ima na žalost zelo krut značaj.

Jupiter v Devici:
Te osebe kažejo na bitja, ki so zelo previdna, ki rada analizirajo, preverjajo in imajo zelo kritičen um. Te ljudi boste težko prevarali in ogoljufali ker so sposobni razlikovati med resnico in neresnico, kar poteka običajno bolj na čustveni ravni. Znajo zelo dobro in hitro oceniti in presoditi situacijo, a so tudi nezaupljivi, cinični ter pretirano pedantni.

Jupiter v Tehtnici:
Osebe z Jupitrom v tehtnici so pravični in enakopravni, imajo smisel za umetnost, glasbo in umetnost pa tudi literaturo. So prijazni, pošteni, ljubeznivi in zelo prilagodljivi. V javnosti se pokažejo kot veseli, dobre volje, razigrani in srečni. Pri negativni postavitvi in aspektih so takšni ljudje lahko domišljavi, površni, nestalni in muhasti.

Jupiter v Škorpijonu:
Osebe s to postavitvijo so sicer samozavestne, a agresivne in vročekrvne. Imajo konstruktivne sposobnosti in so samozavestni in odločeni uspeti. So pa izjemni sogovorniki in poslušalci, ki ljubijo skrivnost in zaupane pogovore. Če ima Jupiter v Škorpijonu negativne aspekte, prekomerno radi uživajo hrano, so lahko tudi neskrbni in zanikrni in ne pazijo dovolj nase.

Jupiter v Strelcu:
Osebe z Jupitrom v Strelcu so pravični ljudje, ki so prijazni, ljubezni in prisrčni. Radi imajo šport in zabave. So zelo prepričljivi, in če jim uspe nadzorovati ego, lahko postanejo zelo modri, sicer pa se lahko prelevijo v ozkoglednost. Negativni aspekti pa kažejo na pogosto nepremišljeno ravnanje pri strastnih zadevah.

Jupiter v Kozorogu:
Ta postavitev kaže na ljudi, ki je skrbni, varčni, pošteni, in skorajda vedno zanesljivi. So zelo samozavestni, ambiciozni in pametni in se znajo držati pod kontrolo. So pa pogosto tudi ozkosrčni. Negativni aspekti pa kažejo tudi na velike skopuhe.

Jupiter v Vodnarju:
Ljudje s to postavitvijo so optimistični, človekoljubni, filozofsko nadarjeni, ter imajo dober humor, so delovni in imajo radi ekstravagance. Vedno so pripravljeni kršiti pravila in razmišljati drugače, sploh če vedo, da bodo s tem koristili drugim. Če ima tukaj Jupiter negativne aspekte je oseba zelo nervozna, nemirna in ni sposobna resnega dela.

Jupiter v Ribi:
Te osebe so zelo čustvene in prijazne in so zelo talentirane, hitro dojemajo stvari in so ljubitelji umetnosti, glasbe, literature in jih zanima paranormala. Privlači jih uspeh in sreča, so izredno sočutni, predani in radodarni. Neradi se izpostavljajo in običajno delujejo iz ozadja. Vpliv negativnih aspektov kaže na osebe, ki so šibke volje in nagnjene k grehom in so razuzdani.