Mars

MARS – ENERGIJA, BORBENOST IN OBRAMBA
Mars je planet, ki želi vladati in ima rad borbo. Ljudje, ki imajo močnega Marsa v svoji natalni karti so ponavadi agresivni, nepopustljivi in prepirljivi, a kljub temu dostikrat dosežejo svoje cilje. Astrološko gledano je planet Mars sila motivacije. Je simbol naše akcije in energije.
Mars počaščen kot bog vojne, Grki ga imenujejo Ares, ki je bil znan po svojem pogumu in hrabrosti in se je vrgel v vsako bitko. Ares je tudi bog mladosti, vodi zlasti mlade ljudi, ki gredo od doma ustanavljat nova začetke. Rimljani pa so ga poimenovali po rimskem bogu vojne Marsu, zaradi značilne rdeče barve.

Marsa bi lahko opisali skoraj z eno besedo in sicer DELOVANJE in AKCIJA, saj se nikoli ne ustavi in večkrat deluje brez premisleka. Velikokrat deluje nepričakovano in samozavestno, tako da vznemiri vse okrog njega. Njegova dobra stran je, da ne mara dolgočasja in se hitro premakne in pospeši delovanje. Aspekti bodo pokazali, ali uporabljamo našo energijo na pozitiven ali negativen način, ali smo produktivni ali naredimo napačne poteze.
Mars v hišah govori o območju naših želja in dejanj, kjer si prizadevamo, kaj poskušamo narediti, kaj nas vznemirja, kaj želimo dokazati in kje obstajajo določene grožnje.
V enem znamenju se zadrži približno dva meseca, kadar ni retrograden in vsako leto ni retrograden.
Mars vlada Ovnom in Škorpijonom skupaj s Plutonom.
V medicini Mars vlada infekcijam, mrzlici, mišicam, žlezam, nosu, glavi, bolečinam, škrlatinki, levemu ušesu, povišani telesni temperaturi….

MARS V OVNU:
Tisti, ki imate Marsa dobro aspektiranega imate veliko energije, ste drzni in neustrašni ter zelo ponosni. Ne poznate ovir in ste redkokdaj v zadregi. Vaša samozavest je močna in imate dobro razvite ročne sposobnosti. Za vas je neodvisnost življensko pomembni faktor. V ljubezni iščete romantiko.

MARS V BIKU:
Če je vaš Mars v Biku v dobrih aspektih ste zelo vztrajni, velikodušni in imate odličen nastop, celo do sebe znate biti popustljivi. Vedno dosežete zastavljene cilje in ste pripravljeni iti preko svojih omejitev. Če je slabo aspektiran potem ste najbrž nagle jeze. V ljubezni si ne zna vzeti časa.

MARS V DVOJČKIH:
Vi ste zelo dejavni in bistri in imate smisel za humor. Če imate Marsa v tej postavitvi in dobro aspektiranega se gotovo znate hitro in pametno odločat in imate ostro sposobnost mišljenja. judje s to postavitvijo se znajo hitro odločati, imate sposobnost mišljenja. V negativnih aspektih, ste pogosto prepirljivi in spremenljivi.

MARS V RAKU:
Vi ste najbrž nagnjeni k pogostim spremembam, zelo ste zaščitniški in nagonski, sploh, kadar se gre za družino. Veliko energije vlagate v svoj dom in vse kar počnete je obarvano s čustvi. Bolj kot kakšen javni blišč vas zanima, da je družina urejena. Če je Mars slabo aspektiran, najbrž vaša energija zelo niha. Črvrst in varen objem vam pomenita največ.

MARS V LEVU:
Tisti z Marsom v Levu so pri govorjenju zelo direktni in zelo podjetni. Vedno strpijo naprej in to brez strahu, saj so sposobni prevzeti vodilno pozicijo. V slabih aspektih se lahko pokaže, da ne ve kdaj je mera polna in postane aroganten, nesebičen in ponosen, saj želi preko svojega cilja. Postanejo domišljavi in predrzni.

MARS V DEVICI:
Z to postavitvijo imajo ljudje duhovne sposobnosti in logično, pametno razmišljanje. So zelo dejavni a tudi prebrisani. Takšen položaj je dober za poklice, ki so povezani z medicino. Pri slabih aspektih Marsa so lahko nergaški, radi kritizirajo, so večinoma nezadovoljni in ne zaupljivi. Če jim kaj ne gre po načrtu postanejo nervozni in zoprni, kritični. Vse preveč se podcenjujejo.

MARS V TEHTNICI
Vi imate smisel za ljubezen, za lepoto, imate živ temperament in ste zelo družabni. Imate smisel za modo. Če je Mars v tehtnici slabo aspektiran težko najdete ravnotežje v življenju. Čeprav se trudite in zaganjate v nove projekte, vam ne uspeva. Pri delu ne želijo biti sam, ampak radi delujejo kot del skupine. Redno ljubljenje je za vas izrednega pomena.

MARS V ŠKORPIJONU:
Tisti ki imate to postavitev imate oster razum in intelekt. Polni ste energije in skoraj zmeraj dosežete željene cilje. Ste zelo strastni in imate konstruktivne sposobnosti. Pri slabo aspektiranem Marsu so lahko gospodovalni, maščevalni in prepirljivi. Imate prirojen talent za samokontrolo in ga lahko tudi nadzorujete.

MARS V STRELCU:
Vi imate sposobnost da ste dobri govorci, saj imate logičen način razmišljanja. Ste zelo strastni in vedno imate nove zamisli, čeprav jih redkokdaj tudi dokončate. V slabi postavitvi Marsa so lahko prepirljivi, pogosto žalijo in so agresivni. Splošno neprijetni v družbi in se izogibajo vseh omejitev v življenju.

MARS V KOZOROGU:
Vi imate velik občutek za prevzemanje odgovornosti. Ste potrpežljivi in vztrajni ter zelo pogumni. Ste zelo resni in premišljeni v svojih dejanjih. Povsem ste prizemljeni in si v življenju prizadevate za svoje cilje in pogosto vam to tudi uspe. V slabi postavitvi Marsa vam lahko primanjkuje vztrajnosti in vas gane močna energija, pogosto sami sebe precenite.

MARS V VODNARJU:
Vi ste zelo bistri, iznajdljivi in sposobni za vse tehnične znanosti. Velikokrat greste po svoji poti. Ste redko sami, saj se v skupini podobno mislečih počutite veliko bolje. Vedno ste nekako pred svojim časom z veliko energije in moči. Pri slabih aspektih Marsa pa ste lahko domišljavi, zahtevni in težko vas je voditi.

MARS V RIBI:
Vi ste zelo dovzetni in popustljivi do sebe. Včasih zasanjani in pogosto kažete menjavo svojega duševnega stanja. Ste zelo gostoljubni in radi imate zabave. Materialni svet vas ne zanima, saj svojo energijo vlagate v umetnost in duhovnost. Pri negativni postavitvi Marsa je vaša šibka točna, da ste nesamostojni in močno dostopni vplivu drugih.

MARS V HIŠAH

V 1.hiši: ljudje s tem položajem Marsa so močni, srečni in dobri delavci. Vzdržljivi in uporni in izjemno impulzivni s pomanjkanjem trpljenja. Imajo talent za šport in borilne veščine.

V 2. Hiši: Ti ljudje imajo močno intuicijo, sposobnost hitrega zaslužka, težko pa se bogatijo. Enostavne trofeje imajo le s težkimi dobički.

V 3. Hiši: Ljudje s tem položajem Marsa imajo veliko talenta za intelektualno delo, vendar zelo sarkastičen značaj, imajo slabe odnose s sorodniki in s tega stališča ni priporočljivo, da aktivno sodelujejo v prometu.

V 4. Hiši: Ta položaj Marsa ni preveč ugoden, ljudje so nagnjeni k padcem, poškodbam itd. Pogosto imajo slabe odnose in veliko nemira z družino.

V 5. hiši: Ljudje s tem položajem imajo v športu veliko uspeha, imajo močno spolno energijo. Ženske lahko imajo težak porod. Na splošno imajo ljudje s tem položajem veliko težav z otroki in v ljubezni.

V 6. hiši: Ljudje s tem položajem imajo veliko zdravstvenih težav, nekatere invalidnosti in tako naprej. Ljubijo dominacijo in so zelo nepredvidljive proti subverzivnim.

V 7. hiši: Ti ljudje so včasih preveč vsiljivi. Imajo radi javno življenje. Mnoge ženske s to pozicijo lahko postanejo vdove, moški so zelo energični in močni in lahko imajo neukrotljive ženske.

V 8. hiši: Ta položaj Marsa daje dobiček ali izgubo dediščine, ljudje so strastni in se obnašajo po svojih občutkih. Njihovi partnerji so večinoma ekstravagantni, mistični in čudnih oči. Pogosta je nevarnosti vnetij, operacij in vročine.

V 9. Hiši: Ljudje s tem položajem so nemirnega duha, močne volje in fanatiki v svojih prepričanjih. Imajo potencial za uspešno kariero in visoke položaje. Nevarnosti na potovanjih.

V 10. Hiši: Ti ljudje imajo izjemen pomen za drugačno mnenje, imajo močno potrebo po dokazih in uspehu.

V 11. Hiši: Ljudje s tem položajem imajo veliko težav s prijatelji, ne morejo se opredeliti in doseči priljubljenosti.

V 12. Hiši: Ti ljudje so v nevarnosti, da izgubijo ugled, imajo pogosto veliko skrivnih sovražnikov, veliko izdajstev in prevar. Tudi nevarnost izgnancev, zaporov, bolnišnic in podobno.