Merkur

Merkur je planet, ki vpliva na naš miselni proces, učenje, spoznanje, sodbo, razumevanje, govor, izražanje, opazovanje…
Predstavlja spretnost, proces sprememb, trgovino, potovanje, gibanje, promet, komunikacijo, pisanje, duševne odnose, hitenje in živčnost.
Njegova osnovna energija je večinoma otroška, ​​igriva in radovedna.
Merkur v znamenjih pove, kako oseba komunicira in misli, kako izraža svoje interese in kako dostopati do novega znanja.
Merkur v hišah pove, na katerem področju so usmerjeni interesi, kjer lahko ljudje izrazijo svoje ustvarjalne sposobnosti, kje je človek intelektualno najbolj aktiven in v čem išče smisel.
Aspekti z njim nam bodo pokazali kako in o čem razmišljamo in kako se bomo izrazili. Merkurjevo delovanje je hitro, negotovo in kratkoročno. Označuje potovanje (posebej kratke), brate, sestre, otroke in sorodnike.
Zdravstveno vpliva na živčni sistem , roke, dihalne organe in motnje govora.
Retrograden je lahko 3-krat letno in se v enem znamenju zadržuje 14 dni do dveh mesecev. Njegov dom je v dvojčkih in Devicah. Na svoji višini je v znamenju Devic, izgon in dno pa ima v Strelcu in Ribah.

Merkur v Ovnu
To so ljudje, ki so zelo neposredni, spretni in obvladljivi. Njihov jezik je pogosto hitrejši od pameti, so zapeljivi in ​​nagnjeni k plagiatorju.

Merkur v Biku
To so ljudje, ki so predvsem materialisti. Imajo močno razvito logiko in so zelo praktični. Včasih so lahko pesimisti in ostri kritiki.

Merkur v Dvojčkih
To so inteligentni ljudje, realni, kritični in obvladljivi. Kot prijatelji so izjemni, kot ne prijatelji pa zelo zviti.

Merkur v Raku
To so vsestranski ljudje, radi se pogovarjajo, a so lahko nestabilni, negotovi in ​​leni. Imajo smisel za estetiko in psihologijo.

Merkur v Levu
To so ljudje, ki so trdni v svojih odločitvah in mnenjih, tudi če so ta napačna. So dramatični, impulzivni in so lahko zelo težki za komunikacijo. Prepoznate jih z glasnim govorom.

Merkur v Devici
To so predvsem analitični ljudje z močno logiko in racionalisti. Imajo smisel za znanost in psihologijo.

Merkur v Tehtnica
To so prepoznavne osebe z veliko mero prijaznosti, so zelo zgovorne, družabne in zabavne. Zlahka si jih zapomnimo, saj imajo smisel za umetnost, kulturo in izobraževanje.

Merkur v Škorpijonu
Ti ljudje so nagnjeni k depresiji, zelo nezaupljivi in ​​težki za komunikacijo. Lahko so cinični in pesimistični. Pogosto se zanimajo za okultizem ali druge skrivnosti.

Merkur v Strelcu
To so zelo zabavni ljudje a tudi nestrpni in impulzivni. So zmeraj za druženja in zabavo.

Merkur v Kozorogu
To so ljudje, ki znajo postaviti vsako stvar na svoje mesto, urejeno, odgovorno, pametno in resno. Imajo smisel za politiko in diplomacijo.

Merkur v Vodnarju
To so izjemni prijatelji, saj jim prijateljstvo in partnerstvo veliko pomeni. Pametni, dobrosrčni in tudi resni. Imajo občutek za znanost.

Merkur v Ribah
To so ljudje, ki živijo v svojem svetu, ne govorijo preveč in delujejo odsotni. Pametni so in imajo občutek za umetnost in pedagogiko.