Pluton

Eden najbolj skrivnostnih planetov simbolizira skrivnosti, globoke izkušnje, uničenje, okultne moči, surovost, psihološke strahove, karizmo.
Opozarja na preobrazbe, obsedenosti, kriminal, nasilje, perverzijo, potrebo po globokih spremembah.
Pluton v znamenjih ne pove ničesar posebej, ker je v enem znamenju predolgo.
Pluton v hišah pokaže, kje se odnos spreminja, kje se skozi premagovanje težav razvija zavest, na katerem področju lahko odkrijemo skrivnosti, kje se pojavljajo življenjske težave, pa tudi v katerem lahko dosežemo neomejeno moč.
Aspekti bodo pokazali, ali bomo prevzeli neko situacijo in o njej pridobili globok vpogled ali postali sužnji usodnih vplivov in žrtev lastnih strahov.
V telesu prizadene debelo črevo, genitalije, hude psihične motnje, depresijo in agresijo.
V enem znamenju prebiva med 12 – 25 let. Enkrat letno je retrograden za obdobje 6 mesecev. Za obisk celotnega zodiaka potrebuje 250 let. Pluton je vladar znamenja Škorpijon, najbolje se počuti  tudi v Škorpijonu, medtem ko je njegov izgon v Biku.

Pluton v Hišah:

V 1. hiši: To so ljudje, ki imajo izjemno kariero ali lahko živijo dvojno življenje. Lahko se ukvarjajo z nevarnimi deli ali službo, ki je povezana z uniformo. So zelo privlačni in težijo k samostojnosti in imajo v sebi tudi nekaj demonskega.

V 2. hiši: To so osebe blagega značaja, če imajo dobre aspekte, lahko imajo veliko bogastva s pomočjo nevarnega ali nezakonitega dela. Lahko imajo neobičajne ali dvojne vire prihodkov.

V 3. hiši: Ljudje s tem položajem Plutona so težki sogovorniki, lahko imajo celo veliko sovražnikov celo med nekdanjimi prijatelji. Imajo zelo veliko znanje, a se morajo naučiti bolj zaupati.

V 4. hiši: Ljudje s tem položajem Plutona imajo v naravoslovju veliko uspeha. Eden od staršev se lahko ukvarja z nevarnimi zadevami, ki so lahko povezane z uniformo. Nevarnosti črne magije, lažnih prerokov itd.

V 5. hiši: To so ljudje, ki imajo fatalne ljubezni, zato morajo dobro izbrati svojega partnerja. So močne energije in uspešni športniki. Možna je spolna deviantnost, manipulacija s partnerjem, perverznost itd.

V 6. hiši: Ljudje s tem položajem Plutona so lahko dobri zdravniki, moč bioenergije, mediji itd. Vztrajni so v poslovanju in so deloholiki. Možni so slabi odnosi na delu, nevarnosti itd.

V 7. Hiši: Pluton na tem področju povzroča težave v zakonu, nevarnost zakonskega partnerja ali nevarnost zanj. Ti ljudje so dobri trgovci, špekulanti itd.

V 8. hiši: Ti ljudje so močne energije, močne podzavesti, možne so psihološke motnje, zanimanje za magijo itd. Močnejše erotične energije, nagnjene k pustolovščinam. Nevarnosti nasilja in kriminala.

V 9. hiši: Ti ljudje se lahko ukvarjajo z arheologijo, zgodovino… Lahko so močni fanatiki, nagnjeni k nasilju in imajo nerazumne načrte za prihodnost.

V 10. hiši: To so ljudje z močno energijo, karieristi, ki bodo postavili svoj ponos in dostojnost za napredovanje, iracionalne ambicije. So dobri govorniki, lahko so tudi lažni zdravitelji ali preroki.

V 11. hiši: Ti ljudje imajo veliko sovražnikov. Lahko imajo pomembno ali nevarno službo, slabe neprijetne dogodke itd. Paziti morajo, da ne postanejo fanatiki.

V 12. Hiši: Ljudje s tem položajem Plutona imajo močno domišljijo, ki jih lahko pripelje do fatalnih napak. Možna spolna apatija, nevarnost konflikta. Nagibajo se k uspehu in avtoriteti, veliko jim pomeni tuje mišljenje in velikokrat želijo pustiti vtis okrog sebe. V slabših aspektih lahko pride do težkega začetka življenja, zdravstvenih težav in psihičnih motenj.