Saturn

Saturn je planet resnosti, razumnosti, samodiscipline, vztrajnosti, omejitve, starosti, ambicije, trpljenja. Mi ga imenujemo Veliki Učitelj.
Označuje hude in boleče situacije, izkušnje, žrtvovanja, depresivno razpoloženje, občutek dolžnosti, hladnosti in sebičnosti, osamljenosti, nesrečnih okoliščin, žalosti, dolgoročnih procesov, učenje iz napak, izgube.
Saturnova energija je predvsem povezana z odvzemom nečesa, popravljanjem in življenjsko lekcijo.
Saturn v znamenjih kaže, kako se spopademo z omejitvami, kakšne ovire nas čakajo in kako smo vztrajni.
Saturn v hišah govori o področjih omejitev, kjer moramo sprejeti težave in se soočiti z njimi, na katerem področju se najbolj učimo s prizadevanji in ovirami, kjer pridobimo pomembno izkušnjo.
Aspekti bodo pokazali, ali bomo uspeli uspeti z vztrajnostjo ali pa bomo žrtve hudih udarec usode.
V telesu vpliva na kosti, zobe, kožo, kaže na kronične, dedne in hude bolezni.
Skozi eno znamenje potuje dve in pol leti in je retrograden 2-3 krat na v enem znamenju.
Vlada Kozorogom in tam je tudi njegov dom, katera si deli z Vodnarjem. Na svoji višini je v Tehtnici, na dnu in v izgonu pa V Ovnu, Raku in Levu.

Saturn v 1. hiši: Ljudje s tem položajem so odločni, delavni, ambiciozni in vestni. Vedno dosežejo kar si zadajo. Manjka jim smisel za pozitivnost do življenja, saj so preveč fokusirani na zaslužek in stabilnost. Uspeha se lahko veselijo v starosti.

Saturn v 2. hiši: Z dobrimi aspekti lahko da pozicija Saturna prinese dober zaslužek in uspeh skozi trdno delo. Uspeh v podjetništvu, nepremičnini, tekstilom in v politiki.

Saturn v 3. hiši: Ta položaj pogosto prinaša komplicirane odnose z bližnjimi, predvsem brat sestra. Previdni morajo biti tudi v prometu oz. na cesti.

Saturn v 4. hiši: S tem položajem lahko imate slabe ali nerešene zadeve s nepremičnino, domom. Lahko imajo izgube zaradi državnih ali socialnih zadev.

Saturn v 5. hiši: Te osebe običajnonimajo veliko otrok in to iz zdravstvenega razloga ali pa jih preprosti ne želijo imeti. Imajo težave v spolnosti kot kompleksi. Bolj malo avantur in pravih ljubezni.

Saturn v 6. Hiši: Te osebe so zelo zaupljive in veliki deloholiki. Zelo so odgovorni in lahko se zanesete na njih. Možne so težave z zdravjem in pogosto jih najdemo med vegetarijanci.

Saturn v 7. hiši: Le če Saturn stoji dobro je zakon srečen z zvestim, modrim in varčnim partnerjem z izrednim občutkom za obveznosti in naklonjenost. Te osebe pogosto sklenejo zakonsko vezo kasneje v življenju.

Saturn v 8. hiši: Dobri aspekti, posebno v Tehtnici, Kozorogu ali Vodnarju imajo dobiček zaradi poroke ali dediščine. Dolgo življenje, polne telesne in duševne aktivnosti do pozne starosti.

Saturn v 9. hiši: Oseba se zanima za filozofijo, pravoslovje in je resnega in premišljenega značaja. Ustvarjalna moč in smisel za pravičnost, sta izrazita. Življenje ga loči od domovine, ali pa se izseli. Neuspeh v tujini.

Saturn v 10. hiši: Tak človek je samozavesten, ambiciozen, priden in vztrajen, s tem pa naredi pomembno kariero, napreduje do vodilnega mesta z veliko truda in vložene strpnosti, energije. Pretirana skrb za svoj položaj.

Saturn v 11. hiši: Kdor ima ta položaj ima le malo zares zvestih prijateljev in če jih ima so ti običajno starejši. Slabši organizatorji in velikokrat odstopijo od svojih ciljev.

Saturn v 12. hiši: Oseba s takim položajem Saturna ljubi samoto in je melanholičen. Radi so same in mnogi imajo skrite ne prijatelje. Doživijo veliko težkih življenjski zgodb. Nagnjenost h kriminalu,

SATURN V ZNAMENJIH

Saturn v Ovnu:
Ti ljudje lahko gredo skozi življenje z občutkom, da nikoli ne dobijo kar si želijo – po navadi zato, ker nikoli ne prosijo za to, kar si želijo. Imajo logično razmišljanje in niso preveč vztrajni.

Saturn v Biku:
Ti ljudje združujejo varnost z materialnim pridobivanjem in imajo globok strah pred revščino.. Brezpogojna ljubezen je za njih težka, ker vedno pričakujejo neko kompenzacijo za tisto, kar dajo. Biti morajo pozorni na gangreno, spolne bolezni in grlo.

Saturn v Dvojčku:
Te osebe imajo močno razvito logično razmišljanje in so dobri organizatorji ter analitiki. Nadarjeni so za znanost, matematiko, šah in politiko. Previdni morajo biti v prometu in s področja zdravstva lahko imajo težave s poškodbami, žolčem, rameni in astmo.

Saturn v Raku:
Saturn v znamenju Raka opozarja na težave v odnosih z družino. Ljudje s tem položajem so verjetno imeli v preteklosti pretirano trdne čustvene vezi s katerim od družinskih članov. Njihova najpomembnejša naloga je razvijanje zdravih odnosov v ljubezenskem in družinskem življenju.

Saturn v Levu:
To so zelo sposobni ljudje, razen če nimajo s Saturnom slabih aspektov. So zelo ambiciozni in vplivni. Težave lahko imajo z očmi, srca, pozabljivosti, z jeti in hrbtenico.

Saturn v Devici:
Te osebe so zelo inteligentne in visoko izobraženi, saj imajo izjemen intelekt. Nagnjeni so k depresiji, črevesnim oboljenjem kot tudi težavam z jetri in vranico.

Saturn v Tehtnici:
Tradicija pravi, da se Saturn v Tehnici dobro počuti in to je eden najlepših položaj Saturna. To so zelo pozitivni ljudje, kateri imajo občutek za estetiko, umetnost in filozofijo, saj imajo sijajen spomin. Pozorni morajo biti na bolezni sečil in ledvic.

Saturn v Škorpijonu:
To so običajno ljudje, ki so veliki fanatiki z močno iz izrazito koncentracij in hladno osebnostjo. Lahko so agresivni in nasilni. Kronične bolezni so sinusi, živci, neplodnost in podvrženi so nesrečam.

Saturn v Strelcu:
To so zelo odgovorne in moralne osebe. Zanima jih predvsem religija in ekonomija, astrologija in literatura. Pri njih obstaja nevarnost zaradi orožja, pogoste so poškodbe kolen, nog in zadnjice.

Saturn v Kozorogu:
To so navidezno hladni ljudje in zelo se pesimistični. Močni so v konstruktivnem razumu in imajo velike ambicije, saj so podvrženi zgodovini, fiziki, matematiki in politiki. Pogosto so nagnjeni k revmatizmu, migrenam in tumorjem.

Saturn v Vodnarju:
To so zelo težke osebe z močnim značajem vztrajnosti. So dobri politiki in sociologi in imajo pomemben položaj v podjetju. Nevarnosti od prometnih nesreč, tudi fobije, bolezni živčevja, možganov in zlomov.

Saturn v Ribi:
To so zelo konzervativne osebnosti, saj imajo tradicionalna prepričanja. Naklonjeni so umetnosti in medicini in mnoge najdemo med pravniki in ekonomisti. Občutljivi organi so okončine.