Sonce

Sonce v Astrologiji predstavlja osnovo naše osebnosti. Kot darovalec krvi, ki daje življenje in pokaže, kaj je naša primarna energija in kakšni smo na zavestni ravni. Pravzaprav določa in kaže kdo smo. Simbolizira individualnost, moč, avtoriteto, vitalnost, ambicije in dostojanstvo. Predstavlja mišično energijo in očeta.
Sonce v znamenjih govori o tem, kako človek dostopa do življenja, prikaže svojo osebnost in kako se dokazuje.
Sonce v hišah nam pove, kaj je najpomembnejše v življenju, na kaj smo osredotočeni in na katerem področju smo najmočnejši.

Tam kjer se nahaja Sonce tam doživimo najpomembnejše izkušnje v življenju. Od aspektov pa je odvisno ali bodo izkušnje prijetne in uspešne ali težko, neizpolnjene in boleče.
SONCE v medicini povezujemo s srcem, krvnim obtokom, hrbtenico želodcem in očem.
Dom ima v Levu, višino v Ovnu, Izgon v Vodnarju in dno v Tehtnici.

SONCE V HIŠAH

V 1. hiši
Sonce v tem položaju daje vitalnost in pogumne ljudi. Močne in dostojanstvene, vendar obrnjene k sebi.

V 2. hiši
Ljudje s tem položajem sonca nimajo materialnih težav, razen če so njihovi aspekti izjemno slabi. Radi imajo materialne vrednosti in vedo, kako zaslužiti denar.

V 3. hiši
Ta položaj opisuje družabno osebo, ki ima ljubezen do potovanj, pogosto imajo poklic povezan z mediji. Imajo močno sposobnost opazovanja.

V 4. hiši
Posamezniki s tem položajem so povezani z družino, in še posebej so povezani z enim od staršev. Imajo veliko nepremičnin in dedovanja, lep začetek in konec življenja.

V 5. hiši
Ti ljudje imajo radi otroke in imajo dober odnos s svojimi otroki in njihovi otroci so ponavadi znane osebnosti. Ljubezen igra veliko vlogo v njihovem življenju, radi se zabavajo in družijo.

V 6. hiši
To so ljudje, ki imajo radi svoje delo, karieristi, katerim poslovni uspeh pomeni veliko. So zelo močne osebnosti in imajo smisel upravljanja dela na področju medicine.

V 7. hiši
Ljudje s tem položajem so ponavadi javne osebe in zelo priljubljeni v svoji okolici. Imajo darilo za trgovino, pogosto imajo partnerje v svojem poslu. Dober položaj za srečen zakon.

V 8. hiši
Ljudje s tem položajem imajo pogosto dobro dediščino, materialne koristi od drugih ali partnerjev. Zanimajo se za okultno. Ženske večinoma živijo dlje od svojih mož.

V 9. hiši
Ti ljudje radi potujejo, imajo interese na področju znanosti, religije, višji um in so zelo izobraženi. Imajo priložnosti za življenje v tujini ali poslovanje s tujci.

V 10. hiši
To so ambiciozni ljudje, ki imajo potencial za visoke položaje in ugled. So zelo odgovorni in dostojanstveni in povezani so s tistim staršem, ki imajo večjo avtoriteto.

V 11. hiši
Ljudje s Soncem v tej hiši so zelo prijazni in imajo običajno veliko zaščito in pomoč od prijateljev. Njihovi načrti so večinoma doseženi.

12. hiši
Ta položaj je dober samo za ljudi, ki se ukvarjajo z nekim skrivnim delom ali umetnostjo. Odmaknjeni so, veliko časa preživijo sami in na nek način tudi osamljeni.