Venera

Nekateri Astrologi jo imenujejo Fortuna Minor (Mala sreča). To je planet, ki se nanaša na občutke, ljubezen, harmonijo in užitek.
Predstavlja lepoto, občutek sreče, umetnost, estetiko, potrebo po ljubezni, ženskosti, morali, ljubeznivosti, prijaznost in materialne vrednote.
V moškem horoskopu običajno prikaže žensko, kakšna ga privlači in navduši.
Osnovna energija Venere je sprejemanje in dajanje, izmenjava in čustveno raziskovanje.
Venera v znamenjih kaže na to, kako nekaj doživljamo, kako se povezujemo z občutki, kakšen je naš talent, kaj imamo radi, kako se odzivamo na ljubezenski področju, kakšne čustvene izkušnje doživljamo…
Venera v hišah govori, na katerem področju se počutimo udobno, kje resnično uživamo, kjer so naši talenti in kaj nam je najbolj všeč. To vpliva na vse, kar je povezano s čustvi. Aspekti bodo pokazali, ali so čustvene izkušnje pozitivne ali negativne, ali uživamo ali trpimo.
Na področju zdravstva vpliva na ledvice, grlo, kožo in telesno zdradbo.
Retrogradna je dvakrat leto približno dva meseca.
Svoj dom ima v znamenju Bika in Tehtnice,na višini je v Ribah in v izgonu ter dnu je v znamenju Ovna, Device in Škorpijona.

Venera v 1.hiši
V kolikor imate Venero v tej hiši natalne karte pomeni, da ste simpatični, magnetsko privlačni, atraktivni in zelo šarmantni. Radi imate ljudi. Imate talent za diplomacijo in samoizražanje. Negativna stran pa je, da lahko izziva v vas pasivno-agresivno obnašanje. Zelo dobro se zavedate svoje privlačnosti in ste pogosto samovšečni. Glava in obraz je najbolj atraktivni del vašega telesa.

Venera v 2.hiši
Če se Venera nahaja v drugi hiši natalne karte so materialne stvari in ljubezen zelo pomembni za vas. Vaš okus je običajno “enostavno ekstravaganten”, dobro opredeljen. Imate talent za lepe stvari, saj privlačite kakovost. Znate uporabiti velikodušnost za v svojo korist. Zapomnite si, da skrivnostni ali misteriozni partnerji niso za vas, vi potrebujete stabilnega in urejenega partnerja. Najbolj atraktivni del vašega telesa je vrat, prsa in glas.

Venera v 3.hiši
Venera v tretji hiši natalne karte vas opisuje, da se znate lepo izražati, biti diplomatski in taktični. Z lahkoto lahko prepričate druge s svojimi besedami. Vi radi dajete komplimente. Neki od vas morda uporabljajo laskanje v svojo korist. Imate najbrž lep odnos z brati in sestrami. In preprosto obožujete potovanja in izlete.

Venera v 4. Hiši
Venera v 4. Hiši natalne karte nakazuje, da želite lep in miren dom ter urejeno družinsko življenje in ponavadi takšno tudi imate. Še posebej vas privlači kakovost in udobnost predmetov v hiši, saj imate naraven dar za urejanje doma. Vi se v ljubezni ne predate zlahka, toda, ko se predate to narediti z velikimi čustvi.

Venera v 5. Hiši
Venera v peti hiši natalne karte kaže na vaš interes za nasprotne spol že od zgodnji mladosti. Radi imate simpatije okrog vas. Ste prijetne narave in zmeraj veseli, saj ste dobro počutite v družbi. Radi se predajate zaljubljenosti. Ste zelo ustvarjalni na področju umetnosti, oziroma z vsem kar je povezano z lepoto. Zelo radi delate z otroci.

Venera v 6. Hiši
Venera v tej hiši nakazuje, da ste zelo delovni in pripravljeni na praktične življenske okoliščine. Mnogi od vas so talentirani za delo na projektiranju, saj pripisujete veliko pozornosti na vse male detajle, ki sestavljajo celoto. Ljudje s to postavitvijo pogosto srečajo svojo sorodno dušo na delu. Dobra stran postavitve te Venere je, da mnogo lažje najdete zaposlitev od drugih. Ponavadi so ti ljudje nagnjeni k alergijam.

Venera v 7. Hiši
Značilnosti Venere v 7. Hiši je, da živite za odnose, zato vam je lahko težko, kadar ste sami. Harmonija je najpomembnejša za vas, ste zelo miroljubni in iščete skladnost v partnerstvu. Ljudje okrog vas se počutijo zelo prijetno, saj ustvarjate prijetno atmosfero. Potrebujete partnerja, ki je ljubeč, šarmanten in družaben. Lahko ste nagnjeni k bolestni zagledanosti vase in imate moralne in psihološke težave.

Venera v 8. Hiši
Venera v 8. Hiši natalne karte pomeni, da ste zelo strastni v svojih ljubezenskih odnosih. Običajno imate burna razmerja in včasih precej nevarne okoliščine. A, ko ljubite ste partnerju popolnoma predani. Običajno so spremembe, ki jih doživljate v življenju povezane s partnerjevim denarjem ali denarjem drugih ljudi. Vas privlači vse, kar je tabu, skrivnostno, prepovedano.

Venera v 9. Hiši
Če imate Venero v 9. Hiši zagotovo ljubite luksuz. Vas privlači partner s smislom za avanturo. Niste posebej vsiljivi, a pričakujete svobodo v partnerstvu. Privlačijo vas tujci, tujina, daljni kraji in vse kar je tuje. Nekateri se tudi poročijo v tujini. Vi zagotovo ljubezen zajemate z veliko žlico. Lahko težite k visokim idealom v ljubezni, vendar nekateri od vas morda nimajo resničnih in globokih občutkov privrženosti. Vaš moto je “živi in pusti živeti”.

Venera v 10. Hiši
Venera v 10. hiši natalne karte pomeni, da vas ljudje spoštujejo in cenijo. Zaradi svojega umetniškega daru so lahko zelo uspešni na področju umetniškega ustvarjanja. Imajo dar za spravo nesoglasij, saj v vsaki situaciji poskušajo delovati v prid dogovora. Senčna stran te postavitve je ta, da imajo drugi zelo visoka pričakovanja od vas, in jih včasih niste zmožni ustreči. To vas potem zelo skrbi.

Venera v 11. Hiši
Ljudje z Venero v 11. hiši si prizadevajo za mirne in iskrene odnose, še posebej do svojega partnerja. Najsrečnejši ste, kadar ste v družbi prijateljev, saj se zelo radi zabavate. Vedno lahko računate na podporo žensk. Potrebujete partnerja, ki je svobodnih nadzorov in podobno misleč. Prav tako imate veliko željo po hrani. Vaše želje v življenju so zelo estetsko usmerjene.

Venera v 12. Hiši
Če imate Venero v 12. hiši ljubite romantiko in živite za svojega partnerja. Ampak vedno se ne izide najbolje, ker meje niso jasno opredeljene – kjer so vaše potrebe in potrebe vašega partnerja, in zato se lahko zgodi da so razočarani v ljubezni in se počutite izkoriščeno. Vi ste zelo nežni in sočutni. Vsaka krivica vas zelo prizadene in si jo ženete k srcu. V ljubezni ste tihi in zadržani,preprosto zato, ker ste velikokrat razočarani.

Venera v Ovnu:
Venera je v ovnu v izgonu, kar pomeni, da se ne počuti najbolje. Ljudje s to postavitvijo so precej neučakani in premalo potrpežljivi, lahko bi se reklo tudi preveč agresivni. S takšno postavitvijo Venere imajo veliko več strasti kot nežnosti in topline. Se pa ponavadi hitro zaljubijo (še hitreje odljubijo) in tega sploh ne skrivajo. Za poroke se odločite prenagljeno , zato je lahko nesrečna poroka. Veliko imate sposobnosti navdušenja in ljubezni do umetnosti. Radi se borite in ljubite romantične izzive in osvajanja.

Najprimernejši ljubezenski partnerji za vas so Ovni, Levi, Strelci, Vodnarji in Dvojčki in tisti, ki imajo Marsa ali Venero v eni od teh znamenj.

Venera v Biku:
Ker je Venera vladarica Bika se tukaj počuti dobro. Ponavadi so takšni ljudje zelo prijazni, vljudni, človekoljubni, lepi , praktični in družabni. Zunanjost in finančna plat sta za njih zelo pomembni in vplivajo na vsako življenjsko situacijo. Ker zelo radi uživate v dobri hrani je še posebej potrebno paziti na težo. Zelo ste gostoljubni in radi druge razvajate. Ljudje z Venero v Biku so sploh ljubitelji luksuza in zabave. So zvesti in neradi menjajo partnerja in od njega pričakuje popolno zvestobo.

Najprimernejši ljubezenski partnerji za vas so: Biki, Device, Kozorogi in Ribe in tisti, ki imajo Venero ali Marsa v teh znamenjih.

Venera v Dvojčku:
Ljudje s takšno postavitvijo Venere so veseli, zgovorni in igrivi. Radi se spogledujejo, saj je Venera v dvojčkih najbolj nagnjena k nezvestobi. Zlahka izraža ljubezen z besedami. So pa to ljudje, ki se neradi prepirajo, zato v njihovih vezah ni nekih scen. Obvladajo močne strasti in imajo talent za pisanje in pesništvo. Nikoli v življenju ne bodo storili nekaj, kar je nečastno. So pa pogoste ločitve, kot tudi »sedenje na dveh stolih«. Pač, radi živite svoje življenje!

Najprimernejši ljubezenski partnerji so Dvojčki Tehtnice in Vodnarji, ter vsi tisti, ki imate Marsa ali Venero v teh znamenjih.

Venera v Raku:
Tisti, ki imajo Venero v raku lahko imajo idealen zakon. Družina jim pomeni alfa in omega, poleg izkazovanjem čustev, seveda. Potrebujejo namreč varnost, domačnost in mir. Idealno je, če jim nenehno ponavljate, da jih ljubite in jim dokazujete, da se lahko nanesejo na vas. Slaba stran te postavitve je, da hitro menjajo razpoloženje in znajo biti »škrt«. Pa tudi odločnost je za vas šibka točka.

Vaša slabost so »stare ljubezni«, ker globoko v srcu skrivate spomin na vse.

Najprimernejši ljubezenski partnerji so Raki, Škorpijoni, Biki in Ribe ter vsi tisti, ki imajo Venero ali Marsa v teh znamenjih.

Venera v Levu:

Ljudje s to postavitvijo zagotovo veljajo za najbolj karizmatične, zveste, spogledljive in lepe ljudi. Oni so izjemno predani in hvaležni. Ognjen in velikodušen karakter z velikim ponosom. Zelo ste naklonjeni ljubezni, luksuzu, zabavi in lepoti. Imate radi dobro hrano in lepe stvari. To je Venera, ki ni polovičarska, mora biti pa opažena. Ljudje s to postavitvijo so odlični igralci, saj vedno znajo malo pretiravat, ko hvalijo druge ali sebe. A so zanesljivi ljubezenski partnerji, ki so osredotočeni na stabilnost, zato so tudi razmerja v veliki meri trajna.

Najprimernejši ljubezenski partnerji so Levi, Ovni, Strelci, Tehtnice in Dvojčki, ter vsi ki imajo Venero ali Marsa v teh znamenjih.

Venera v Devici:
Ljudje z Venero v devici ste zelo dejavni, spretni in duhoviti. Imate sočutje za šibkost in nebogljenost. Dobro se znate tudi izražati, ter imate umetniške sposobnosti. Običajno ste čustveno zadržani, negotovi in večno zaskrbljeni, zato se izogibate strastem, spontanosti in nenavadnim avanturam. Od svoje ljubezni zahteva red, disciplino, izjemno čistočo in urejenost. Največkrat z dejanji pokaže, koliko ji pomeni ljubljena oseba, zato nekaj podobnega zahteva tudi v zameno. To niso ljudje, ki bi bili spogledljivi in ste zelo strpni.

Najprimernejši ljubezenski partnerji so Device, Biki in Kozorogi, ter vsi tisti, ki imajo Venero ali Marsa v teh znamenjih.

Venera v Tehtnici:
Tisti, ki imate Venero v tehtnici ste po srcu dobri, prijazni, privlačni in vedno pripravljeni pomagati. V svoji okolici ste zelo priljubljeni, saj imate tudi smisel za glasbo in umetnost. Če stoji Venera v Tehtnici zelo blizu Ascendenta in nima drugih negativnih aspektov, ter ima aspekt t Jupitrom, potem je vaše telo in zunanjost (posebno pa to velja za ženske) popolna lepota. Tudi če ste v ljubezni prizadeti, ne kuhate zamer ali koga obsojate. Vam je zelo pomembno, da se vam dvori, prav počasi in z užitkom. Ko najdete pravega partnerja ste zelo vdani in zvesti.

Najprimernejši ljubezenski partnerji za vas so Tehtnice, Dvojčki in Vodnarji, ter vsi tisti, ki imate Venero ali Marsa v teh znamenjih.

Venera v Škorpijonu:
Ljudje z Venero v škorpijonu veljajo za zveste, ekstremne a tudi najbolj trpeče ljudi, kar se tiče ljubezni. To so ljudje, ki ljubezen jemljejo smrtno resno, že skorajda fatalistično. Za vas je ljubezen nekaj, za kar se živi in tudi umre. A ta Venera nikoli ne oprosti, če jo ranite. Hitro začutite, ko nekaj ni v redu. Če v vašem ljubezenskem življenju ni strasti ste mrtvi. Lahko ste neskončno zvesti in nikogar ne pustite na cedilu, a če vas kdo izigra, prizadene ali rani mu nikdar ne boste oprostili pa tudi ne odpuščali. Radi imate iskrenost in resničnost.

Najprimernejši partnerji za vas so Škorpijoni, Ribe, Raki, pa tudi Kozorogi in delno Device, ter vsi tisti, ki imate Marsa ali Venero v teh znamenjih.

Venera v Strelcu:
Tisti, ki imate Venero v Strelcu ste prefinjeno bitje, zabavni in imate veliko intuicije. Občasno ste lahko velikodušni, ampak tudi zelo ponosni, imate veliko samozavest in ste strastni. Radi imate šport in rekreacijo. Ob sebi potrebujete nekoga, ki je tak kot vi, poln življenja in ki vam daje dovolj svobode, da se razvijate. Običajno svojega partnerja podpirate v vseh pogledih. Kar je pa malo slabša stran te Venere je to, da ne radi priznate svoje napake in zanj najdete sto in eno opravičilo. Tudi varčnost ni vaša vrlina. Tudi z denarjem imate srečo.

Najprimernejši partnerji za vas so Ovni, Levi, Strelci in Tehtnice, ter vsi tisti, ki imajo Marsa ali Venero v teh znamenjih.

Venera v Kozorogu:
Ljudje z Venero v kozorogu, so odgovorni, praktični in se imajo nenehno radi pod nadzorom. Zelo ste duhoviti in premišljeni. Drugače ste zelo ambiciozni in željni časti in priznanja. Včasih ste nagnjeni k mračnemu duševnemu stanju. Vi potrebujete resnega in odgovornega partnerja, saj drugi pri vas nimajo kaj iskat. Ko se enkrat vežete za nekoga, običajno tako tudi ostane, tudi zaradi materialne varnosti. Kariera vam je zelo pomembna, in ponavadi ste lahko zelo uspešni. Veliko ljudi se poroči relativno pozno, a razlog za to, so izkušnje in modrost.

Najprimernejši partnerji so Biki, Kozorogi, Device, Škorpijoni in Ribe, in tisti, ki imajo Marsa ali Venero v teh znamenjih.

Venera v Vodnarju:
Ljudje z Venero v vodnarju ste pošteni in odkriti, z občutkom za svobodo. Nagnjeni k upornosti in ste proti vsaki obliki omejitve. Ta postavitev nakazuje, da lahko hitro vstopite v vezo, a še hitreje odidete. In običajno so razlogi za odhod večna neznanka. S partnerjem je nujno, da delite enaka prepričanja, sicer veza ne more funkcionirati. Od prijateljev in znancev ste deležni spoštovanja. Vaša slabša stran te postavitve je, pretirana distanciranost. S poroko običajno odlašate, ker je za vas čist ok, če živite na »koruzi«.

Najprimernejši partnerji so Vodnarji, Dvojčki, Ovni, Strelci in Tehtnice, ter tisti, ki imate Venero ali Marsa v teh znamenjih.

Venera v Ribi:
Venera se v tem znamenju dobro počuti. Vaše mišljenje je pravično, iskreni ste in prijazni, a včasih nestanovitni. Radi pomagate in to že skoraj do požrtvovalnosti. Imate intenzivna čustva, kar vas lahko vodi, da se zaljubljate v neprave osebe. To je Venera, ki sanjari o ljubezni, išče idealno zvezo, partnerja idealizira in se žrtvuje zanj. V njem videti vse dobro in noče videti ničesar slabega, vse zavoljo tega, da bi zveza obstala.

Najprimernejši partnerji za vas so Ribe, Raki, Škorpijoni in Biki, ter vsi tisti, ki imajo Venero ali Ovna v tem znamenju.