Neptun

Planet je planet zmešnjave, iluzije, prevar, ustvarjalnosti, domišljije, idealizma, subtilnih občutkov, intuicije, jasnovidnosti, občutljivost na droge, odvisnosti, alkohol, droge, nestabilnost psihe, telepatije, skrivnosti, hipnoze.
Označuje romanco, pobeg iz resničnosti, glasbo, slikanje, simbolizira tekočino, vodo in strupe.
Neptun v znamenjih nima večjega vpliva na osebni horoskop, ker je generacijski planet in je več let v istem znamenju.
Neptun v hišah pove, kje je največ ustvarjalnosti, kjer smo intuitivno najmočnejši, kje smo nagnjeni k prevaram in kje pademo pod vpliv.
Aspekti z Neptunom bodo pokazali ali Neptun vpliva pozitivno ali negativno na vašo domišljijo, ustvarjalnost ali ste žrtve.
Neptun v organizmu vpliva na možgane, noge in prste na nogah. Vlada boleznim psihičnega izvora in tudi zastrupitvam.
Je vladar znamenja Rib in je vsako leto enkrat retrograden po cca. pet mesecev. V enem znamenju ostane po 15 let.
Na svoji višini je v Vodnarju, na dnu in v izgonu pa v Devici in Levu.

NEPTUN V HIŠAH:

V 1. Hiši: To so mistične osebe, sanjači imajo močno intuicijo in so umetniki. Pogosto so nagnjeni k razbitinam.

V 2. hiši: Ljudje s tem položajem Neptuna zelo iznajdljivi, denar dobijo na skrivnosten, čuden ali nevaren način. Podvrženi so kriminalu in korupciji. Pogosto imajo umetniške strasti.

V 3. hiši: Ti ljudje so raztreseni, težko ohranjajo svojo koncentracijo in zato se jim odsvetuje upravljati z avtomobilom. Imajo slabše odnose s sorodniki.

V 4. hiši: Ta položaj imajo pogosto ljudje, ki nimajo staršev, otroci mater samohranilk in tisti, ki imajo zapletene odnose z družino ali z materjo. Pogosto imajo medialne sposobnosti.

V 5. hiši: To so ljudje, ki pogosto doživljajo razočaranje in razhode v ljubezni. Lahko se zgodi, da skrbijo za otroka, kateri ni njegov (nepriznan) ali zunajzakonski. Ženske so mnogokrat nagnjene k homoseksualnosti, nimfomaniji…

V 6. hiši: Ljudje s tem položajem Neptuna so nagnjeni k duševnim ali namišljeni bolezni, okužbam in nagnjeni k alternativni medicini. Pogosto imajo samo sposobnost čiščenja.

V 7. hiši: To so ljudje, ki imajo nenavadne in zapletene partnerske odnose. Pogosto so na pomembnih in javnih položajih.

V 8. hiši: To so mistične osebe globokih čustev. Nekoliko težje vstopajo v veze. So nagnjeni nepojasnjenim ali čudnim smrtnim izidom.

V 9. hiši: Ti ljudje težijo k sovbodi in imajo nenavadne ideje in svoj pogled na svet. Misticni navdih, nagnjeni so k filozofiji imajo dar za jasnovidnost.

V 10. hiši: To so osebe z neodvisnim položajem, ki delajo s strupi, alkoholom, tekočinami in kemijo…Pogosto je ta položaj indikator zgodnje izgube enega od staršev ali pa so lahko samohranilci. So veliki liderji in imajo potencial za duhovnost.

V 11. hiši: To so ljudje, ki niso pretirano vešči v komunikaciji z ljudmi, saj jim primanjkuje diplomatskega pristopa. Ponavadi imajo težave s prijatelji.

V 12. hiši: To so duhovni ljudje z močno domišljijo in imajo precej zapleteno življenje. Nevarnosti tatov in ​​prevar.